Marcel van der Veen wint de toerbokaal 2023

Op de Algemene Leden Vergadering van 28 janauri 2024 is de Flint’n-toerbokaal uitgereikt aan Marcel van der Veen. Marcel had de meeste toertochten gereden (14) en werd daarom uitgeroepen tot winnaar door de voorzitter van de toercommissie Walter Spelten.

Nieuws van de Toercommisssie

Hallo Flinten, belofte maakt schuld, een update voor 2024:

De Toercommissie heeft op 17 oktober het programma voor 2024 vastgesteld, het beloofd weer een fantastisch motorjaar te worden. Zoals eerder gemeld zijn voor Hemelvaart 2024 de Hotelkamers al geboekt en voor Friesland (rondje IJsselmeer) ligt de accommodatie inmiddels ook al vast. Volgend jaar gaan we ook naar de Alpen en Dolemieten, jaja u leest het goed, 10 of 11 dagen puur motorplezier op en top genieten. Momenteel werkt de toercommissie hard aan het reserveren van accommodatie, zodra dat bekend is zal een speciale informatieavond worden georganiseerd voor deze reis, U kunt daar eerdaags een E-mail over verwachten.

Daarnaast zullen er 3-daagse reizen worden georganiseerd naar het Sauerland en het Teutoburger Wald en ontbreken natuurlijk de reguliere zondagritten niet. Ook staan de woensdagavond ritten weer op het programma (wegens succes geprolongeerd Bertus bedankt !), de openings- en (sluitings) winterkost ritten zullen ook niet ontbreken. Volgend jaar gaat MTC de Flint’nRieders in de TT week ook weer door verzorgingshuis Hendrik Kok rijden, zoals we het dit jaar hebben gedaan, de bewoners en personeel waren zo enthousiast dat ze de motorclub hebben gevraagd het op de kalender voor 2024 te zetten, hoe mooi is dat.

De motorclub zal de toerkalender 2024 eerdaags publiceren op de website zodat u alvast in uw agenda reserveringen kunt maken.

Heeft u suggesties of wilt u alvast informatie over toertochten, stuur dan een mail aan toercom@flintnrieders.nl

Winterkost toerrit – sluiting toerseizoen 2023

Op zondag 15 oktober 2023 sluiten we het seizoen af met de traditionele winterkost rit, ga ook je mee ? Het betreft een middagrit met een lengte van ca. 100 km

Om ongeveer 16:00 uur worden we verwacht in Eetcafe Alinghoek te Drouwen, waar ook de toerrit eindigt, aldaar krijgen de leden wintersoepen aangeboden door de motorclub. Niet motorrijdende leden (autogasten) zijn uiteraard ook van harte welkom.

Introducees zijn ook welkom, maar van hun moeten we een eigen bijdrage vragen van €8,50 voor de winterkost.

De drankjes zijn voor eigen rekening, bij binnenkomst wordt een consumptie kaart uitgereikt welke je na afloop bij de kassa kan afrekenen, introducees rekenen dan ook de winterkost af bij Alinghoek.

Op de Website kan je t.z.t. de route (spoor) downloaden voor je eigen navigatie systeem en daar staan tevens vertrektijd en vertrek lokatie vermeld, https://flintnrieders.nl/toerkalender

Graag inschrijven via het aanmeld formulier deelname toertocht op de website (voor zover nog niet aangemeld) , voor deze rit graag uiterlijk woensdag 11 oktober 2023 aanmelden i.v.m. de voorbereidingen (doorgeven aantal winterkost deelnemers aan Eetcafe Alinghoek)

Wij gaan ervan uit dat u daadwerkelijk komt als u zich inschrijft, mocht je i.v.m de weersomstandigheden besluiten niet motor te gaan rijden die dag, begrijpelijk, maar kom dan op een andere wijze naar Alinghoek.

Namens bestuur en toercommissie

Seizoen 2024 in voorbereiding – suggesties welkom

Nu het seizoen 2023 naar het einde loopt is de Toercommissie begonnen met  programma van 2024. Inmiddels zijn voor het populaire Hemelvaart weekend al Hotelkamers geboekt en wordt er hard nagedacht over een 10 of 12 daagse naar Zuid-Europa (b.v. Elzas, Vogezen, Jura, Alpen, Dolemieten). Hou de website maar in de gaten, u kunt daar eerdaags berichten over verwachten. Heeft u echter suggesties voor toertochten, stuur dan een mail aan toercom@flintnrieders.nl

Estafette van 2 augustus geannuleerd

Beste Flinten,

De toercommissie heeft besloten de zesde en laatste woensdagavond estafette van 2023 (a.s. woensdag 2 augustus) in verband met de slechte weersvoorspellingen te annuleren.

Namens de toercommisie, Walter

5de estafette uitgesteld

Gezien de onstuimige weersomstandigheden en de voorspellingen van deze week,  maar tevens vanwege het geringe aantal inschrijvingen, heeft de toercommissie besloten de woensdagavondrit van 5 juli 1 week te verschuiven naar 12 juli. Vertrek en aankomst adressen blijven gelijk:

Vertrek: bij Eddy van Dijken, Lienhof 20, 9431 JT Westerbork

Finish: bij AlbertJan en Henni, Diepsloot 18, 9481 JK Vries Vertrektijd: 19:00

pgave via de website https://flintnrieders.nl/toerkalender/

Motorgroet namens de toercommisie

Opening toerseizoen werd massastart!

Op zondag 2 april was de seizoensopeningsrit van MTC de Flint’nRieders. Nog nooit in de geschiedenis van de motorclub waren er zoveel deelnemers, de openingsrit was een groot succes, Lees het volledige verslag van de openingsrit, daar staan meer foto’s.

Mag ik me even voorstellen – ik ben jullie nieuwe voorzitter

Mijn naam is Jos Pot, 66 jaren, gehuwd met Tanja, we hebben 3 kinderen en inmiddels 2 kleinkinderen en 1 op komst.
Op 20 jarige leeftijd heb ik mijn motorrijbewijs behaald op een eigen tweetakt Suzuki T500. Deze werd na een jaar verruild voor een auto, en daarna voor kids. Eind jaren 90 zijn we verhuisd vanuit de randstad naar een klus-pand met meer ruimte in Zuid-Oost Groningen. Hier was weer ruimte voor het stallen, van deze keer een tweetakt Suzuki GT750 uit 1975. In 2012 zijn we verhuisd naar Borger, alle kids waren inmiddels uit huis en ben ik overgestapt op 4 takten. Omdat motorrijden in groepsverband mij ook leuk lijkt naast individuele ritten (o.a. Normandië, Wales, Denemarken, Duitsland) heb ik mij in 2021 aangesloten bij de Flint’n Rieders. In deze rol wil ik graag een bijdrage leveren aan deze club.

Grote opkomst bij Algemene Leden Vergadering, Nieuwjaarsbijeenkomst, afscheid voorzitter Fred en uitreiking toerbokaal

Op zondag 29 januari zijn vele Flinten naar Eetcafé Alinghoek gekomen om daar de Algemene Leden Vergadering bij te wonen. Tijdens deze ALV werd afscheid genomen van Fred, die na 9 jaren besloten had voortijdig de voorzittershamer neer te leggen. Helaas heeft zich nog geen kandidaat voorzitter gemeld, maar het bestuur is druk bezig een nieuwe motorclub voorzitter te zoeken. Er werden een aantal nieuwe leden voorgesteld en de toerbokaal 2022 werd uitgereikt aan Albert Jan. Na afloop van de vergadering werd genoten van een heerlijk buffet aangeboden door MTC de Flint’nRieders aan haar leden.

De toercommissie hoopt u te kunnen begroeten tijdens de seizoensopening op 2 april 2023

UITNODIGING Nieuwjaarsbijeenkomst/ Algemene Leden Vergadering

Wanneer : Zondag 29 januari 2023 inloop vanaf 16.00 uur,

Waar : Alinghoek Drouwen.

Vergadering 16.30 uur, warm buffet 18.00 uur. Kosten: alleen consumpties voor eigen rekening.

AANMELDEN voor 21 januari 2023 via onderstaande link

https://flintnrieders.nl/toerkalender/#top

Daar kunt u zich eenvoudig aanmelden via het formulier “aanmelden deelname toertocht – activiteit” , onderaan de toerkalender 2023 (even naar beneden scrollen), kies dan ALV bij ritnummer en vul de verdere gegevens aan.

Meerdaagse reizen en toerkalender 2023 definitief

Wist u dat de toerkalender en de meerdaagse reizen 2023 op onze website zijn gepubliceerd ? en dat de inschrijving open is.

https://flintnrieders.nl/toerkalender/#top

U kunt zich eenvoudig inschrijven via het formulier “aanmelden deelname toertocht – activiteit” , onderaan de toerkalender 2023

Er zijn voor alle meerdaagse toertochten zowel 1 persoons (beperkt aantal ) als 2 persoonskamers gereserveerd, maar er geldt wie het eerst komt die het eerst maalt, vol is vol dus wees er snel bij.

Winteractiviteiten MTC de Flint’nRieders en vooraankondiging VRO training

Beste leden, het seizoen is inmiddels voorbij, we kijken al weer vooruit naar 2023, de toercommissie heeft de toerkalender voor 2023 al gemaakt en zal deze eerdaags op de website publiceren.

We hebben voor u een tweetal winteractiviteiten gepland, hierbij alvast de data:

  • Algemene ledenvergadering en Nieuwjaarsbijeenkomst op 29 januari 2023
  • Voortgezette Rij Opleiding (VRO) , theorie avond op 21 februari 2023

Naast deze winteractiviteiten heeft de toercommissie in de toerkalender 2023 een VRO praktijk dag opgenomen op 23 april 2023, dit is een vooraankondiging

Alvast voor in de agenda, op de website later nadere informatie en details over deze bijeenkomsten en VRO training.

 

Winterkost rit/ bijeenkomst – laatste rit van het jaar

Op 16 oktober vindt de winterkost rit plaats, traditioneel de afsluiting van ons motorseizoen. U komt toch zeker ook ? niet alleen voor leden, introduces zijn ook welkom, geen zin om nog op de motor te stappen kom gerust per auto. Nadere berichtgeving hieromtrent volgt snel via Wapp en Mail.

 

De Noorwegen reis is van start gegaan veel plezier en rij veilig !!!!

Vanmiddag schepen de Flinten in voor de reis naar Noorwegen

Wist u dat ?

 

Wist u dat MTC de Flint’nRieders dit jaar 30 jaar bestaat ???

Lees hier meer en meld je aan!

Midzomernacht rit

Mededeling van toercommissie :

Vanwege gebrek aan belangstelling gaat de midzomer nachtrit niet door.

Toerseizoen 2022 geopend !

 

Op zondag middag 10 april 2022, vertrokken 13 motoren onder een schamel zonnetje voor de eerste toertocht van 2022 uitgezwaaid door ons kersverse erelid Willem. Het was een prachtige tocht door Drenthe, aspirant lid Jurry, die de MTC had gevonden op internet, kwam kennismaken en reed met ons mee. Bij Vakantiepark Diana Heide in Amen werd gestopt voor een heerlijk kopje koffie/ thee met een saucijzenbroodje welke namens de motorclub werd aangebonden aan de deelnemers om de opening van het toerseizoen te vieren en de start van het lustrumjaar. Aldaar waren nog zevental leden met de auto gekomen om ons te verwelkomen en te vergezellen tijdens de pauze. Wist u dat MTC de Flit’nRieders dit jaar 30 jaar bestaan. De toerkalende zal dan ook in het teken van dit lustrum staan. Volgt u ons op de website voor meer nieuws hierover.

Opening toerseizoen uitgesteld naar 10 april

Vanwege de deze week ingevallen winter en de pekel die op de wegen gestrooid is, heeft de toercommissie besloten de openingsrit uit te stellen.

Op zondag 10 april doen de Flint’nRieders een nieuwe poging het toerseizoen 2022 te openen met een middagrit, ga je mee ?

In verband met de voorbereidingen willen we je wel vragen je in te schrijven voor deze toertocht via het aanmeld formulier deelname toertocht op de website, was je ingeschreven voor 3 april dan hoeft dat niet opnieuw voor 10 april, had je nog niet ingeschreven en wil je 10 april mee, dan kan je alsnog inschrijven.

Tijdens de openingsrit krijgt u van de club in de pauze een kopje koffie of thee met iets lekkers aangeboden, dit in het kader van het 30 jarige bestaan van de club, dit jaar volgen nog meer verrassingen hou de website maar in de gaten.

Mocht je nog vragen hebben stuur dan een mailtje aan toercom@flintnrieders.nl of een Wappje in de leden App

De toertocht wordt begeleid door Lucas, Jaap en Walter

Aankondiging eerste toerrit 2022

Op zondag 3 april openen de Flint’nRieders het toerseizoen 2022 met een middagrit, ga je mee ?

Op de Website kan je de route (spoor) downloaden voor je eigen navigatie systeem en daar staan tevens vertrektijd en vertrek lokatie vermeld, https://flintnrieders.nl/toerkalender

Tijdens de openingsrit krijgt u van de club in de pauze een kopje koffie of thee met iets lekkers aangeboden, dit in het kader van het 30 jarige bestaan van de club, dit jaar volgen nog meer verrassingen hou de website maar in de gaten.

In verband met de voorbereidingen willen we je wel vragen je in te schrijven voor deze toertocht via het aanmeld formulier deelname toertocht op de website.

De toertocht wordt begeleid door Lucas, Jaap en Walter

 

4-daags Hemelvaart Harz weekend 26-5 t/m 29-5

Beste Flint’n Rieders,

Wist u dat u zich al kunt opgeven voor de meerdaagse toertochten 2022 op onze website.

De eerste meerdaagse is gepland met Hemelvaart (26-5 t/m 29-5) de inschrijving sluit op 1 april 2022, er zijn nog meerdere plaatsen beschikbaar. Inclusief begeleiding zijn er inmiddels 7 inschrijvingen, er is nu nog plaats, maar wees er snel bij. Er zijn 7 superior tweepersoonskamers en 2 superior tweepersoonskamer voor éénpersoons gebruik gereserveerd.

Meer informatie op onze website https://flintnrieders.nl/portfolio-item/4-daagse-harz/

Op de Website staan ook de gegevens van de overige meerdaagse tochten, behalve Noorwegen (inschrijving gsloten) kunt u zich daar ook al voor aanmelden.

Wij hopen dat u meegaat met ons.

Namens de toercommissie

Willem benoemd tot erelid van MTC de Flint’nRieders

Op de Algemene Ledenvergadering van 13-2-2022 is Willem benoemd tot erelid van MTC de Flin’nRieders, Willem (en Trijntje) hebben de afgelopen jaren heel veel gedaan voor de motorclub, zo werden de Flinten altijd gastvij ontvangen in Buinen na een meerdaagse rit. Helaas heeft Willem het motorrijden moeten opgeven maar nog altijd komt hij op de fiets naar Borger om de motorrijders uit te zwaaien. Willem gefeliciteerd wel verdiend, nog vele jaren in goede gezondheid gewenst.

Winnaar MTC de Flint’nRieders wissel toerbokaal 2021 bekend gemaakt in Algemene ledenvergadering (13-2-2022)

Op de dukbezochte Algemene Leden Vergadering van de motorclub is de winnaar van de wissel toerbokaal 2021 bekendgemaakt, we feliciteren Nico van harte, Nico is toegetreden tot het corps van de toercommisie leden en is een enthousiaste uitzetter en begeleider van toerritten, zo organiseerde hij in 2021 ondermeer de NoordHolland rit en was hij bij vele ritten onderdeel van de begeleiding. Bedankt Nico en nogmaals gefeliciteerd.

Toerkalender 2022

Beste leden,

De toerkalender 2022 is bekend! Neem alvast een kijkje. De toercommissie is inmiddels volop bezig om de meerdaagse tochten voor te bereiden, tijdens de Algemene Leden Vergadering hopen wij daar meer over te kunnen zeggen.

Namens de toercommissie fijne feestdagen en een heel mooi motorjaar toegewenst.

Midzomernachtrit opgenomen in toerkalender 2022

De Toerkalender 2022 is inmiddels gemaakt en de toerritten en meerdaagse ritten worden alweer voorbreid door de toercommissie.

Volgend jaar introduceren we naast de bekende woensdagavondritten (estafette), de zondagritten en de meerdaagse ritten een midzomernacht rit.

We zullen proberen volgende maand de toerkalender 2022 op de website te publiceren, hou dus het nieuws in de gaten.

Een vriendelijke motorgroet van de toercommissie.

Ochtend en middagrit (3 oktober 2021) geannuleerd i.v.m. de slechte weersvoorspelling

Beste Flinten,

I.v.m. de slechte weersvoorspellingen voor morgen – 3 oktober 2021, heeft de toercommissie besloten de ritten (zondag ochtend en middag ) te annuleren en door te schuiven naar de kalender voor 2022.

De toercommissie hoopt dat de winterkost rit 17 oktober 2021 wel doorgang kan vinden, berichten over deze laatste rit van het jaar volgen nog.

Gr namens de TC

Oud leden keren terug naar de Flint’nRieders, hoe mooi is dat..

Enige tijd geleden werd Jaap na jaren afwezigheid weer lid van MTC de Flint’nRieders en werd zelfs toercommissie lid. Vandaag, 5 sept 2021,  verscheen  een “onbekende” motorrijder op de verzamelplaats bij de Rabobank Borger voor aanvang van de verrassingsrit,  na het afzetten van zijn helm werd hij echter direct herkend, Olav was lid t/m 2002, na bijna 20 jaar is Olav vandaag weer lid geworden, er werden direct weer oude verhalen opgehaald. Mannen welkom !!!

Wegens slechte weersomstandigheden is de middagrit van de Drentse rondjes (16-5-2021) komen te vervallen

In de ochtend waren er toch nog 6 Flinten die hoopten op een mooie zonnige rit, maar helaas hebben ze heel veel water moeten verwerken en (bijna) niets kunnen zien van de mooie omgeving. De toercommissie heeft dan ook besloten de middageditie van de Drentse rondjes te laten vervallen.

Het toerseizoen is geopend !

Op 25 april was het dan eindelijk zover, de opening van het toer seizoen met een middagrit door het mooie Drenthe.

De opkomst was enorm, het zonnetje scheen, we vertrokken met 16 motoren (eentje met duo passagier), na ongeveer 60 kilometer weren de deelnemers verrast met een heerlijk kopje koffie of thee en een lekker warm saucijzenbroodje toGo (Coronaproof), aangeboden namens het bestuur ter gelegenheid van de opening, bij vakantiepark Diana Heide vlak bij Amen . Aldaar werden opgewacht door de 17de motor en een autogast die ons vergezelden tijdens de pauze en het tweede gedeelte van de toer rit.

Eerdaags is er op de Website een ruimte voor toerverslagen, dat is echter nog in ontwikkeling.

Graag wil  de toercommissie alle deelnemers bedanken dat ze zich keurig hebben gehouden aan de Coronaregels. Op deze wijze kunnen we het toerprogramma verder uitvoeren en kijken al uit naar de volgende ritten.

Blijf ons  volgen op de website binnenkort meer nieuws.

Tot de volgende toertocht!

 

De toercommissie

 

Toerseizoen 2021 van start op 25 april 2021 !

Het bestuur en de toercommissie hebben besloten dat, weliswaar onder strikte Corona regels, het toerseizoen van start kan gaan met de openingsrit op zondagmiddag 25 april 2021. De leden krijgen per mail nadere informatie toegestuurd, bent u nog geen lid maar wel geïnteresseerd om mee te rijden, van harte welkom, maar schrijf u wel in via deze website.(aanmelden deelname toertocht)

Flint’n toerbokaal 2020 uitgereikt aan gelukkige winnaar !

De Flint’n Rieders toerbokaal voor seizoen 2020 is uitgereikt aan…

Toerkalender aangepast i.v.m. huidige Corona beperkingen

De Toercommissie heeft het begin van de toerkalender 2021 (voorlopig) aangepast aan de huidige Corona beperkingen en hopen na de persconferentie van 13 april alle leden definitief te kunnen informeren dat de voorgenomen wijzigingen doorgang kunnen vinden.

Hemelvaart rit 2021 geannuleerd !

Helaas moeten we u mededelen dat als gevolg van de Corona maatregelen, met name de restrictie op buitenland reizen (nu tot 15 mei 2021), we ons traditionale Hemelvaartweekend hebben moeten annuleren. De leden die zich hadden aangemeld (de reis was bijna volgeboekt!) hebben persoonlijk bericht van de annulering ontvangen.

Opening toer seizoen uitgesteld

Helaas moeten we als gevolg van de Corona beperkingen die dinsdag 23 maart door de regering bekend gemaakt zijn de openingsrit uitstellen. Wij zullen de ontwikkelingen op de voet volgen en zullen de openingsrit plannen zodra het kan en mag.

Toerbokaal 2020 winnaar bekend!

De toerbokaalwinnaar van 2020 is bekend! Door alle corona-perikelen is er tot op heden nog geen ALV geweest maar hopelijk kan deze later dit jaar plaatsvinden.

En zal de winnaar deze prachtige bokaal in ontvangst kunnen nemen.

Flint’n Rieders Corona protocol

(Laatste update 1-2-2021)

De gevolgen van het Coronavirus treft iedereen en daarmee ook de activiteiten van MTC de Flint’n Rieders. Wij volgen hierbij de adviezen van de overheid en het RIVM.

Recreatief motorrijden

Recreatief motorrijden is toegestaan binnen de geldende regels van de overheid. Op dit moment wordt thuisblijven voorgeschreven maar we hopen er natuurlijk op dat bij de start van het seizoen weer iets meer mogelijk is.

Voorlopig houden we ons bij bijeenkomsten aan onderstaande regels van Corona protocol

Geen handen schudden en niet zoenen en/of knuffelen

1,5 meter afstand houden

Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog

Gebruik papieren zakdoekjes om uw neus te snuiten en gooit deze na gebruik weg

Bij milde klachten, zoals neusverkoudheid, niezen, keelpijn, hoesten, verlies van reuk of smaak, of verhoging? Blijf thuis!

Een nieuw seizoen, een nieuwe website!

Met grote trots kan ik zeggen: de nieuwe website is in de lucht. Er is al hard aan gewerkt en wordt dit jaar nog verder uitgebouwd. Behalve een nieuw jasje, wordt de inhoud ook volledig vernieuwd.

Onze site wordt het belangrijkste communicatiemiddel van onze club. Dit omdat we het gaan gebruiken voor alle mededelingen, de toerkalender en de vooraankondigingen van de toertochten. Per mail stellen we iedereen op de hoogte wanneer er iets nieuw te vertellen is. Via een link wordt je dan verwezen naar flintnrieders.nl.

De website commissie is nog volop bezig de website verder te ontwikkelen. Ik nodig daarom iedereen uit om regelmatig naar flintnrieders.nl te gaan, om de laatste informatie op te halen. Hopelijk vormt de website een mooie start van een prachtig motorseizoen.


Fred Meinen, voorzitter